Патрульний, який побив людину, піде під суд

Фото: dbr.gov.ua

За погодженням з Харківською обласною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт стосовно командира одного з взводів Управління патрульної поліції Харківської області, який поза службою побив чоловіка.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Поліцейського звинувачують в умисному нанесенні тілесних ушкоджень середньої тяжкості (ч. 1 ст. 122 КК).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді виправних робіт на строк до двох років або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Як повідомляв Харків Times, слідство встановило, що в травні 2020 поліцейський під час з’ясування стосунків із колишнім чоловіком своєї співмешканки «на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин» ударив того спочатку в область потилиці, та коли чоловік впав на землю, сів зверху і продовжив бити по голові, а на довершення — стрибнув обома ногами на руку поваленого суперника. Сварка сталася в позаслужбовий час.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в м. Полтаві, процесуальне керівництво — Харківська обласна прокуратура, оперативний супровід — Харківське Управління ДВБ Нацполіції України.